آشپزیتعبیر

خواص لیمو عمانی برای کبد و لاغری در طب سنتی و خورش ت و غذا با عسل

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با لیمو عمانی

لیمو عمانی مانند دیگر اعضای خانواده مرکبات به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند،

خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش داده و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.

لیموعمانی از نوعی لیموهای ترش کوچک و بزرگ آبلیموگیری تهیه می شود

و طی فرآیند خشک شدن از رنگ مایل به زرد و سبز به رنگ قهوه ای تیره یا سوخته تبدیل می شود.

خواص لیمو عمانی خانگی که در آفتاب خشک شده باشد بیشتر و دارای ویتامین D بالاتری از لیموعمانی صنعتی می باشد.

معمولاً از این لیموها به عنوان چاشنی در طبخ خورش های ایرانی چون قورمه سبزی و قیمه استفاده می شود.

لیمو امانی میوهٔ خشک‌شده‌ای است که به‌عنوان چاشنی در غذاهای خاورمیانه‌ای خصوصاً ایرانی استفاده می‌شود.

لیمو امانی تازه رنگ خردلی دارد و بسیار ترش است، به‌طوری‌که تازه‌اش را معمولاً نمی‌توان به‌تنهایی مصرف کرد؛

بنابراین آن را در آفتاب خشک می‌کنند تا داخل آن به رنگ سیاه درآید.

رنگ پوستهٔ خارجی آن از زرد قهوه‌ای تا سیاه بوده و آن را به‌صورت چاشنی در غذا مورد استفاده قرار می‌دهند.

لیمو امانی به‌صورت گرد کوبیده‌شده یا درسته عرضه می‌شود.

خواص لیمو عمانی در طب سنتی

از نظر طب سنتی طبع لیمو عمانی سرد و خشک است و ۱۰۰ گرم از آن دارای ۱۸۰ کالری است.

عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاچ لیمو عمانی است.

از جوشش و غلیان صفرا و خون جلوگیری می‌کند و برای معده و کبد گرم مفید است.

لیمو عمانی ضد نفخ است و به هضم غذا و جذب بهتر مواد مغذی در بدن کمک می کند.

لیمو عمانی سرماخوردگی را بهبود می بخشد و الیتام دهنده ی سرفه است.

لیمو عمانی دستگاه گوارش را تقویت می کند.

لیمو عمانی دارای ترکیب پپتین است که با کاهش کلسترول بد خون، از بروز بیماری های قلبی پیشگیری می کند.

لیمو عمانی اشتها آور است.

لیمو عمانی از نظر کلسیم و پتاسیم غنی است.

اضافه کردن لیمو عمانی به غذاها و اسیدی نمودن محیط آن، به افزایش جذب آهن توسط سلولهای بدن کمک می کند.

مصرف لیمو عمانی از تصلب شرایین و گرفتگی عروق جلوگیری می کند.

لیمو عمانی همراه با چای و گل گاو زبان در کاهش فشار، چربی و کلسترول موثر است. (همراه با عسل یا نبات مصرف شود)

بیماران قلبی می توانند از لیمو عمانی یا پودر آن در انواع سالادها استفاده کنند.

لیمو عمانی در مقایسه با لیمو خواص یکسانی دارد و پس از خشک شدن ۷۰ تا ۸۰درصد خواص آن باقی می ماند

به جز ویتامین C که مقدار آن در لیموی تازه بیشتر است.

لیموعمانی خنک کننده است و و مصرف آن به همراه غذا گرمی و التهاب غذا را خنثی می کند.

التهاب معده را تسکین می‌دهد.

لیمو عمانی از پیری زود رس جلوگیری می کند.

لیمو عمانی از فلج کودکان نیز جلوگیری می کند.

لیمو عمانی به دلیل اینکه مواد فرار دارد باید در محل بسته، خنک و خشک ودور از آفتاب نگهداری شود.

لیمو عمانی هنگام خشک شدن به دلیل عمل تخمیر، کمی تلخ شده که این تلخی در مزه ی آن نیز احساس می شود

بنابر این بهتر است برای جلوگیری از تلخ شدن پیش از افرودن ،تخم ها آن را درآورید.

در درمان تب‌های صفراوی و تب‌های دموی بکار می‌رود.

درمان کننده سردرد گرم است.

پادزهر سموم حیوانی است.

خواص لیمو عمانی با چای سبز

لیمو عمانی به علت دارا بودن خواص اسیدی ضد عفونی کننده قوی است.

لیمو عمانی گونه دیگری از لیمو ترش و درخت آن از خانواده ی نارنج است.

لیمو عمانی تازه، رنگ خردلی داشته و بسیار ترش است؛

به طوری که تازه ‌اش را نمی ‌توان به تنهایی مصرف کرد.

به همین دلیل آن را در آفتاب خشک می‌ کنند تا قابلیت مصرف آن افزایش یابد.

مواد متشکله لیمو عمانی را ترکیبات تلخ، فلاونوئیدها، اسید سیتریک، املاح، ویتامین ‌ها به ویژه ویتامین سی و مواد فرار تشکیل می ‌دهد.

عمده ترین ترکیبات موجود در روغن فرار گیاه را لیمونن، آلفا-ترپینئول، گاما ترپینن، ترپینولن، ۱ و ۸ سینئول و لینالول تشکیل می دهد.

این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی بوده پیشی گرفته

و به عنوان کاهنده از نظر سایر مرکبات و از نظر ویتامین سی فشار خون و چربی خون شناخته شده است.

خوردن دم ‌کرده لیمو عمانی اغلب با چای و گل گاو زبان در کاهش فشار خون موثر است.

برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم‌ کرده آن با عسل یا نبات پیشنهاد می ‌شود.

خواص لیمو عمانی با نبات

دم کرده لیمو عمانی با نبات برای کسانی که غشار خون بالا دارند مفید است.

دم کرده لیموعمانی همراه چای و گل گاوزبان در کاهش فشار، چربی و کلسترول خون موثر است

و می تواند از تصلب شرایین جلوگیری کرده و گرفتگی عروق را بهبود بخشد.

افراد سالم می توانند آن را با عسل یا نبات مصرف کنند و توصیه می شود

بیماران قلبی از لیموعمانی یا پودر آن در انواع سالادها استفاده کنند.

خواص لیمو عمانی برای کبد

از جوشش و غلیان صفرا و خون جلوگیری می‌کند و برای معده و کبد گرم مفید است.

لیمو عمانی به‌‌عنوان یک محرک کبد شناخته می شود که به دفع اسید اوریک و سایر سموم از بدن کمک می‌کند.

در طب سنتی از این میوه برای سم‌زدایی کبد و بهبود عملکرد کیسه صفرا استفاده می شود.

لیمو عمانی از خانواده لیمو ها می باشد و طعم ترشی دارد.

ویتامین C موجود در لیمو عمانی تازه، که به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند،

می تواند در درمان و پیشگیری از کبد چرب موثر باشد.

خواص لیمو عمانی برای فشار خون

لیمو عمانی به دلیل مقادیر بالای پتاسیم موجود در آن به کاهش فشار خون بالا کمک کرده

و با تقویت عضلات قلب خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی بوده و از نظر ویتامین C از سایر مرکبات پیشی گرفته و به عنوان کاهنده ی فشار خون و چربی خون شناخته شده است.

خوردن دم ‌کرده ی آن اغلب با چای و گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است.

برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم‌ کرده ی آن با عسل یا نبات پیشنهاد می ‌شود.

خواص لیمو عمانی برای دیابت

به عنوان یک منبع عالی از ویتامین C، لیمو عمانی می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد.

لیمو یک شاخص گلیسمی پایین و به تنظیم جذب قند به جریان خون در بدن کمک می کند.

در نتیجه شما ممکن است پیک قند خون را کمتر تجربه کنند.

خواص لیمو عمانی برای پوست

وجود اسید سیتریک در لیمو عمانی باعث کاهش خشکی پوست می شود.

کسانی که دارای پوست چرب می‌باشند بیشتر از سایرین دچار جوش و آکنه می شوند.

چای لیمو عمانی به دلیل خاصیت آنتی‌بیوتیکی که دارد مانع از رشد باکتری بر روی پوست شده و به درمان جوش صورت و آکنه کمک می کند.

ویتامین سی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه به رفع چین‌ و چروک پوست و جوان سازی پوست کمک می کند.

خواص لیمو عمانی برای لاغری

دم کرده لیمو عمانی می تواند به لاغر شدن نیز کمک کند.

اگر به مدت ۶۰ روز از دم کرده لیمو عمانی به همراه چای استفاده کنید،

تاثیر آن را برای کاهش وزن و رسیدن به وزن متعادل خواهید دید.

خواص لیمو عمانی برای مو

اسید سیتریک موجود در در آب لیمو عمانی تازه برای درمان شوره مو مفید می باشد.

خواص لیمو عمانی برای سرماخوردگی

لیمو عمانی می تواند یک درمان موثر برای سرماخوردگی باشد.

این میوه مرکب به علت غنی بودن از لحاظ ویتامین C می تواند از سرماخوردگی جلوگیری کند

همچنین در تسکین سردرد نیز موثر است.

خواص لیمو عمانی در بارداری

لیمو سیاه یکی از بهترین منابع ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز برای جبران عناصر از دست رفته در دوران بارداری است؛

ویتامین C موجود در لیمو عمانی به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان پس از زایمان کمک کرده

و خستگی و کمبود انرژی در آن ها را کاهش می دهد.

برای خوردن لیمو عمانی در بارداری با پزشک متخصص مشورت کنید.

خواص لیمو عمانی و گل گاو زبان

ترکیب گل‌گاوزبان با لیموعمانی علاوه بر اینکه باعث می‌شود رنگ بهتری پیدا کند و مزه آن بهتر شود، بر خاصیت آرام‌بخشی این گیاه می‌افزاید

برای اینکه رنگ گل گاوزبان زیباتر شود و خاصیت آرام‌بخشی آن افزایش یابد بهتر است کمی لیموعمانی به آن بیفزایید.

به ازای یک قاشق گل‌گاوزبان، یک لیموعمانی را بشکنید و دانه‌های تلخ آن را خارج کنید

و سپس پرهای لیموعمانی را در لیوان آب جوش همراه با گل‌گاوزبان بریزید و بگذارید دم بکشد.

می‌توانید مقداری هم نبات به این نوشیدنی بیفزایید تا سردمزاجی گل‌گاوزبان گرفته شود و به‌عنوان مصلح عمل کند

خواص لیمو عمانی و عسل

برای لاغری و کاهش وزن توصیه می شود و کاهش دهنده اشتها می باشد.

به تقویت سیستم گوارشی کمک می کند و باعث بهبود هضم غذا می شود.

مدر است و باعث تسریع سم زدایی از بدن می شود.

برای از بین بردن آکنه مفید است و سلامت پوست شما را تضمین می کند.

باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و برای درمان سرماخوردگی و گلو در  مفید است.

برای درمان سرفه مفید است و برای ریه فایده دارد.

درمان کننده یبوست است و سنگ های کلیه و مثانه را دفع می کند.

گرفتن تلخی لیمو عمانی

با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید تا حد زیادی مانع از ورود تلخی لیمو عمانی به غذا شوید:

خارج کردن هسته یا تخم لیمو عمانی

از آنجایی که درصد بالای از تلخی لیمو عمانی به تخم‌های آن مربوط می‌شود،

بنابراین برای جلوگیری از تلخ شدن غذا بهتر از قبل از استفاده از لیمو عمانی، تخم‌ هسته‌های آن‌ خارج شود.

برای این کار لیمو عمانی را شکسته و سپس با چاقو تخم‌های آن را خارج کنید.

خیساندن لیمو عمانی در آب ولرم

برخی از انواع لیمو عمانی با وجود خارج کردن هسته هایشان باز هم طعم تلخی در خود دارند.

برای گرفتن تلخی آن‌ها می‌توانید لیمو‌ها را برای مدت نسبتاً کوتاهی در آب ولرم خیسانده و سپس آن‌ها را بشویید و در غذا بریزید.

جوشاندن لیمو عمانی

یکی دیگر از روش‌های گرفتن تلخی لیمو عمانی، جوشاندن آن در آب برای چند دقیقه و دور ریختن آب آن است.

پس از این کار می‌توانید از لیمو‌های جوشیده شده در غذا استفاده کنید.

چگونه لیمو عمانی درست کنیم

لیمو عمانی را به دو روش مختلف می توان خشک کرد؛

روش اول : اگر لیمو ترش های شیرازی بر روی درخت خشک شوند، لیمو عمانی به دست آمده به رنگ زرد یا قهوه ای روشن

دیده می شود که گوشت درون آن سیاه رنگ و براق است.

این نوع لیمو عمانی طعم شیرین تر و اسیدیته کمتری دارد.

روش دوم : اگر لیمو ترش شیرازی را به مدت مدت پنج دقیقه در آب نمک بجوشانند و سپس به مدت چندین هفته زیر نور خورشید خشک کنند،

لیمو عمانی به دست آمده دارای پوست و گوشت سیاه رنگ می شود.

این نوع لیمو عمانی مزه ای تلخ تر دارد و اسیدی تر است.

لیمو عمانی برای معده و یبوست و اسهال

دم کرده لیمو عمانی و یا استفاده از میوه تازه آن به علت ترکیبات مفیدی که دارد، می تواند مقوی معده باشد.

استفاده از لیمو عمانی برای کسانی که مبتلا به زخم معده هستند ضرری ندارد.

گفته می شود که لیمو سیاه باعث افزایش اشتها می شود، ناراحتی معده را درمان می کند

و با بهبود حرکات روده برای پیشگیری و درمان یبوست و اسهال مفید می باشد.

لیمو عمانی برای کجاست

لیمو عمانی همان لیمو ترش خشک شده است و به دلیل شهرت لیموی عمان پایتخت اردن که لیمویش معروف است به لیموی عمانی معروف شده است.

لیمو عمانی و کافور

لیمو عمانی و کافور ترکیبی است که گفته می شود باعث کاهش میل جنسی افراد می شود.

خواص لیمو عمانی در چای

مصرف این چای برای لاغری توصیه می شود و دارای خاصیت چربی سوزی است.

دم کرده لیمو عمانی همراه با چای و یا گل گاو زبان به کاهش فشار خون بالا، کمک می کند.

دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی است و طعم چای را بهتر می کند.

برای درمان بیماری های دهان و دندان مفید است.

طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی

لیمو عمانی یا لیمو سیاه خشک – ۳ عدد

آب – ۲ فنجان

شکر یا عسل و زعفران (اختیاری) – به مقدار دلخواه

دستور تهیه

۱٫ لیمو عمانی ها را تمیز بشویید، بشکنید و اگر دوست دارید گوشت آن را از پوست و هسته ها جدا کنید.

۲٫ گوشت سیاه لیمو عمانی ها و زعفران را به دو فنجان آب جوش اضافه کنید و بگذارید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند تا دم بکشد.

۳٫ دمنوش لیمو عمانی آماده است، آن را از صافی رد کنید، در فنجان بریزید و با شکر یا عسل شیرین کرده و بنوشید.

نکته : اگر می خواهید دمنوش شما طعم تلخی نداشته باشد بهتر است پوست و هسته های آن را جدا کنید.

دمنوش لیمو عمانی به درمان سو هاضمه، ناراحتی معده، اسهال و حالت تهوع کمک می کند.

به دلیل مقادیر بالای ویتامین C که دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.

درخت لیمو عمانی سیاه

لیمو عمانی درختی بوته مانند و پر شاخ و برگ است که به ارتفاع ۵ متر نیز می رسد. و دارای تعداد زیادی خار می باشد.

واریته های کوتوله ی آن می توانند در طول زمستان و در سرما در گلخانه یا محیط های خانگی کشت شوند.

تنه ی اصلی گیاه به ندرت به صورت مستقیم و راست رشد می کند.

و دارای تعدادی شاخه های جانبی است.

برگ ها تخم مرغی شکل، به طول ۲٫۵ تا ۹ سانتیمتر بوده که شباهت بسیار زیادی با برگ های درخت پرتغال دارد.

گل ها به قطر ۲٫۵ سانتیمتر، به رنگ سفید مایل به زرد بوده که حاشیه ی گلبرگ ها به رنگ ارغوانی روشن دیده می شوند.

گل ها و میوه های این گیاهان در سراسر طول سال می توانند تشکیل شوند

اما عمدتاً در طی ماه های می تا سپتامبر در نیمکره ی شمالی،

بیشترین تولید و عملکرد را خواهند داشت.اصول کاشت و نگهداری لیمو عمانی

تفاوت لیمو عمانی سیاه و زرد

در منابع گفته شده است هر چه لیموعمانی درشت‌تر و تیره‌تر باشد از مرغوبیت و کیفیت بالاتری برخوردار است

البته لازم است بدانید لیموعمانی تازه خشک شده بیشتر به رنگ خردلی و بسیار ترش است.

فرق لیمو عمانی با لیمو ترش

لیمو عمانی در اصل همان لیمو ترشی است که خشک شده است.

تشخیص لیمو عمانی خوب

لیمو عمانی تازه، رنگ خردلی دارد و بسیار ترش است و به صورت گرد کوبیده شده یا درسته عرضه می‌شود

که البته یکی از پرمصرف‌ترین ادویه‌ها در دنیا گرد لیمو عمانی است.

تلفظ صحیح لیمو عمانی

تلفظ این لیمو به صورت لیمو اَمانی می باشد.

فصل لیمو عمانی

لیمو ترش در اوایل پاییز برداشت می شود و بعد از ان خشک می شود و لیمو عمانی حاصل می شود.

طریقه استفاده از لیمو عمانی در قورمه سبزی

بعد از اینکه غذای ما چند بار جوش خورد ، وقت آن می رسد که لیمو عمانی را به غذا اضافه کنیم

و دقت داشته باشید که بر روی لیمو عمانی چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا غذا پخش شود.

ه یاد داشته باشید که اگر لیمو عمانی شما تلخ باشد تمام قرمه سبزی شما تلخ خواهد شد

پس اگر از کیفیت لیمو عمانی خود اطمینان ندارید سعی کنید از گرد لیمو استفاده کنید .

شما می توانید یک سوم پیمانه آب غوره هم به خورشت اضافه کنید البته این دلبخواهی و بستگی به مزاج شما دارد.

حال منتظر می مانیم تا غذا پخته شود . زمانی متوجه می شویم که غذا پخته است که یک سطح روغنی روی غذا به وجود بیاید.

فرق لیمو عمانی سفید و سیاه

لیمو عمانی سیاه با کیفیت تر است و از لیموی بهتری تهیه شده است.

ایا لیمو ترش همان لیمو عمانی است

بله لیمو عمانی میوه خشک شده لیمو ترش است.

زمان انداختن لیمو عمانی در قیمه

لیمو عمانی‌ها را ۲۰ دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید زیرا زود انداختن آن‌ها باعث تلخی خورش می‌شود.

دیر انداختن آن‌ها باعث می‌شود که غذا طعم لیموعمانی پیدا نکند.

بهترین لیمو عمانی ایران

بهترین لیمو عمانی ایران مربوط به استان فارس و شهرستان جهرم است.

گرد لیمو عمانی

لیمو عمانی رو به صورت گرد در می آورند تا بتوانند به عنوان ادویه و در چای به راحتی استفاده کنند.

خواص لیمو عمانی برای قلب

لیمو عمانی به دلیل مقادیر بالای پتاسیم موجود در آن به کاهش فشار خون بالا کمک کرده

و با تقویت عضلات قلب خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

مضرات لیمو عمانی

خوردن لیمو عمانی که در غذاها و انواع خورشت ها مورد استفاده قرار می گیرد، توصیه نمی شود؛

زیرا لیمو عمانی مانند اسفنج روغن، ادویه و نمک استفاده شده در غذا را به خود جذب می کند

و خوردن آن برای افرادی که دچار چربی خون و کلسترول بالا هستند، می تواند خطرناک باشد.

ریختن لیمو عمانی در چای داغ می تواند خواص ان را کاهش دهد.

مصرف لیمو عمانی در زمان خالی بودن معده موجب ضرر به روده‌ها و ایجاد دل‌پیچه است.

مصرف زیاد آن برای اعصاب مضر است.

لیمو عمانی همانند اسنفج عمل می کند و مواد زائد و و مضر در حال طبخ را به خود جذب می کند

(که بیشترین آن چربی ها و اسیدهای چرب است) به همین علت توصیه می شود از خوردن لیمو عمانی درسته در داخل غذا خودداری کنید.

در دوران بارداری از زیاده وی در مصرف لیمو عمانی پرهیز کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا